Készült nemrégiben nálam sütőtök. Ezt az egyet tudtam megsütni, a többi nem bírta ki. Gondoltam, ha már csak ez az egy van, ne menjen ez is kárba, így megsütöttem. Nem rajongok nagyon érte, Párom sem, mégis elfogyott, jól esett, még a Páromnak is 🙂 Apósomnak is jutott belőle, mert pont átjött hétvégén 🙂 Nem bonyolult elkészíteni, mégis finom és egészséges.
Íme a recept:

S-C3-BClt-s-C3-BCt-C5-91t-C3-B6k1

 Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • kevés kristálycukor

Elkészítés:

A tököt nagyon alaposan mossuk meg, mivel a héjat rajta hagyjuk. Esetleg, ha van rajta valami hiba, akkor azt vágjuk ki. Daraboljuk tetszés szerinti darabokra, Én kisebbekre daraboltam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Betesszük a sütőbe, nem kell előmelegíteni, majd sütjük 1 órát. Megnézzük egy késsel vagy tűvel mennyire puha, ha úgy érezzük, hogy még nagyon kemény, sütjük tovább. Én kb. 3 órát sütöttem összesen. Amikor már majdnem teljesen puha, kivesszük, kristálycukorral megszórjuk, és visszatoljuk még a sütőbe, hogy teljesen megsüljön illetve a cukor ráolvadjon. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Tálaláskor még egy kevés kristálycukorral megszórtam.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?