Tegnap vacsorára készítettem, de reggel is megállja a helyét, mondjuk akkor hagyjuk el a rizst. Ez egy “megmentő” vacsora volt, mert nem kaptam csirkemellet, így nem készülhetett el, amit terveztem, nem baj, majd ma 🙂 Még is csak meleg vacsora volt, nem pedig hideg. Kb. 1 óra alatt készen van, vagy még annyi sem. Finom és még egészséges is, bár a ketchupot hagyjuk el, kivéve, ha van házi 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 4 virsli
- 4 tojás
- 2 marék zöldborsó
- 6-7 karfiolrózsa
- 4 saláta levél
- 2 cs. gyors rizs
- ízlés szerint paradicsom
- ízlés szerint sajt
- ízlés szerint uborka
- ízlés szerint ketchup/mustár/majonéz
- kevés olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A rizst forrásban levő, sós vízben megfőzzük a dobozon leírtaknak megfelelően, majd lecsepegtetjük. Forrásban levő sós vízben a karfiolt és a borsót puhára főzzük. Először a karfiol rózsákat főzzük, mikor már majd nem puha, beletesszük a borsót is, mivel annak kevesebb idő kell. Leszűrjük, félretesszük, de letakarjuk alufóliával, hogy ne hűljön ki. A saláta leveleket megmossuk. és egy papírtörlővel szárazra töröljük.
A virslit a képen látható módon bevágjuk, majd szív alakúra formázzuk, az aljánál egy fogpiszkálóval összefogjuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a virslit beletesszük és megsütjük az egyik oldalát. Átfordítjuk, a tojást a közepébe ütjük. Addig sütjük míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája nem. Kiszedjük, lecsepegtetjük, majd egy papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja, míg kisütjük a többi virslis tükörtojást is. Már csak a tálalás van 🙂
Két saláta levelet helyezünk a tányérra, erre halmozunk a rizsből, karfiolból és borsóból. Mellé teszünk két virsliben sült tükörtojást, sajtot, paradicsomot, uborkát és ízlés szerint kethupot/mustárt/majonézt. Friss kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat!