Hoztam már rántott karalábét, most a sárgarépán a sor. Elkészítése nem különbözik a karalábétól, még is egy különálló étel, mely simán megállja a helyét főételként finom körettel. Sőt most, hogy böjt ideje van, rántott hús helyett is fogyaszthatjuk. Nagyon finom, még a gyerekek is szívesebben megeszik így, szerintem, Én biztosan 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- ízlés szerint sárgarépa
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa (prézli)
- olaj a sütéshez
- só
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, félbevágjuk, majd forrásban levő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni. A lisztet, tojást, zsemlemorzsát 1-1 tányérba tesszük, a tojás felverjük, kicsit sózzuk. A sárgarépát először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a panírozott sárgarépát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat!