Hoztam már rántott karalábét, most a sárgarépán a sor. Elkészítése nem különbözik a karalábétól, még is egy különálló étel, mely simán megállja a helyét főételként finom körettel. Sőt most, hogy böjt ideje van, rántott hús helyett is fogyaszthatjuk. Nagyon finom, még a gyerekek is szívesebben megeszik így, szerintem, Én biztosan 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • ízlés szerint sárgarépa
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa (prézli)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk, félbevágjuk, majd forrásban levő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni. A lisztet, tojást, zsemlemorzsát 1-1 tányérba tesszük, a tojás felverjük, kicsit sózzuk. A sárgarépát először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a panírozott sárgarépát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Párolt rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?