Megint az utolsó pillanatban, de már megszoktam. Valahogy sosem jön össze, úgy ahogy tervezem. Pedig már az első pillanatban jelentkezem a játékra, most is így történt, mégsem tudom hamarabb elkészíteni a választott ételt. De sosem adom fel, és az utolsó pillanatban elkészítem. A 15. Blogkóstoló háziasszonya SüniSüti, Ő sorsolt nekem egy szuper blogot, ahonnan kóstolhattam. Több receptet is kinéztem azŐrültSzakácstól, de csak egyet sikerült elkészítenem. Bár ezzel csak a Páromnak kedveskedtem, mivel Én nem szeretem a parasztkolbászt 🙂 Kinéztem egy olyan receptet is, amit szeretni fogok, később majd elkészítem. A recepten annyit változtattam, hogy nem került bele bor (mivel vétek lett volna felbontani 1 üveggel hozzá, mivel nem fogyasztjuk el), másrészt pedig nem került bele a bébi spenót, mert nem kaptam sehol sem 🙁 De az íze finom lett, legalábbis a Párom mind megette. Én csak megkóstoltam, de a kolbász íz miatt nem ettem belőle.
Íme a recept:
- 25 dkg rizs
- 10 dkg parasztkolbász (csípős is lehet)
- 30 dkg csemege kukorica (konzerv)
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete őrölt bors
- 6 dl víz
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
A kolbászt kockákra vágjuk, a rizst megmossuk. Kevés olajon a kolbászt megpirítjuk, hogy a szép piros színét kiengedje. Ráöntjük a megmosott rizst, fűszerezzük. Felöntjük a vízzel, felforraljuk. Hozzáadjuk a kukoricát és fedő alatt készre főzzük, közben meg-meg keverjük. Mikor már csak nagyon kevés víz van rajta elzárjuk a gázt, és hagyjuk, hogy a fedő alatt magába szívja. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai
Süni
Én sem vagyok egy kolbász fan, de így biztos finom volt 🙂