Meghoztam külön bejegyzésben is a gombaszószt, mivel szerintem sok féle húshoz kínálhatjuk. Már olvashattátok, hiszen kedden közzétettem a Húsgolyók gombaszósszal receptemet. 🙂 Kicsit lehet sűríteni is, ha szeretnétek, akkor egy kevés étkezési keményítőt vagy lisztet kell hozzáadni.
Hozzávalók:
- 2,5 dkg vaj
- 1/2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 25 dkg csiperkegomba
- 3-4 dl húsleves (fele lehet száraz fehérbor)
- 3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só (vigyázzunk, ha húslevest használunk, mert az már sós)
A gombát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A szárát is felhasználjuk. A vajat felforrósítjuk, a vöröshagymát, fokhagymát és kakukkfüvet hozzáadjuk és megpirítjuk. Majd a gombát is beletesszük, további 2-3 perc alatt puhára pároljuk. Ráöntjük a húslevest vagy bort, felforraljuk és pár percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és összeforraljuk.
Sült húsok mellé kínáljuk.
Jó étvágyat!
Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Serpenyős húsok
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai