Meghoztam külön bejegyzésben is a gombaszószt, mivel szerintem sok féle húshoz kínálhatjuk. Már olvashattátok, hiszen kedden közzétettem a Húsgolyók gombaszósszal receptemet. 🙂 Kicsit lehet sűríteni is, ha szeretnétek, akkor egy kevés étkezési keményítőt vagy lisztet kell hozzáadni.

Gombaszósz

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg vaj
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3-4 dl húsleves (fele lehet száraz fehérbor)
  • 3 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só (vigyázzunk, ha húslevest használunk, mert az már sós)

A gombát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A szárát is felhasználjuk. A vajat felforrósítjuk, a vöröshagymát, fokhagymát és kakukkfüvet hozzáadjuk és megpirítjuk. Majd a gombát is beletesszük, további 2-3 perc alatt puhára pároljuk. Ráöntjük a húslevest vagy bort, felforraljuk és pár percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és összeforraljuk.

Sült húsok mellé kínáljuk.

Jó étvágyat!

Gombaszósz 1

Gombaszósz 2

Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Serpenyős húsok

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?