Mi mást is vacsorázhatnánk egy unalmas hétköznap este? Igen, Rántott cukkinit! 🙂 Anyósomtól kaptam két szép darab, zsenge cukkinit. Gyorsan el is készítettem vacsorára. Régen volt már a tavalyi nyár, pedig imádom rántva, töltve már nem annyira. A zsenge cukkinit nem muszáj kimagozni, persze aki olyan, mint Én, az ki fogja magozni. Nem eszem meg ugyanis a magját még zsengén sem 🙂 De nem tart sokáig, hipp-hopp meglehet csinálni.

Íme a recept:

Rántott cukkini

Hozzávalók:

  • 2 zsenge cukkini
  • 2 teáskanál só
  • liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit megpucoljuk, majd 1cm-es karikákra vágjuk. Egy kiskanállal vagy késsel a magot körben kivágjuk belőle. Besózzuk, és hagyjuk állni, míg levet ereszt.

A panírozáshoz előkészítjük külön-külön tálba a lisztet, tojást, amit csipet sóval felverünk és a zsemlemorzsát. A cukkiniről leöntjük a keletkezett lét, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Az olajat felhevítjük, majd a cukkinit hirtelen, szép pirosra sütjük benne. Azért hirtelen, mert gyorsan kész és lassan sütve, megszívja magát olajjal. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Melegen, hidegen egyaránt finom. Most párolt rizzsel kínáltam.

Tipp: a megmaradt tojást felhasználhatjuk bundás kenyérnek. Én így szoktam, azt még a panírozott étel előtt süssük ki, így a tiszta olajban sül, és tiszta is marad. Utána süthetjük a cukkinit.

Jó étvágyat!

Rántott cukkini1

Rántott cukkini 1

Rántott cukkini 2

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?