Mi mást is vacsorázhatnánk egy unalmas hétköznap este? Igen, Rántott cukkinit! 🙂 Anyósomtól kaptam két szép darab, zsenge cukkinit. Gyorsan el is készítettem vacsorára. Régen volt már a tavalyi nyár, pedig imádom rántva, töltve már nem annyira. A zsenge cukkinit nem muszáj kimagozni, persze aki olyan, mint Én, az ki fogja magozni. Nem eszem meg ugyanis a magját még zsengén sem 🙂 De nem tart sokáig, hipp-hopp meglehet csinálni.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 zsenge cukkini
- 2 teáskanál só
- liszt
- 3 tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megpucoljuk, majd 1cm-es karikákra vágjuk. Egy kiskanállal vagy késsel a magot körben kivágjuk belőle. Besózzuk, és hagyjuk állni, míg levet ereszt.
A panírozáshoz előkészítjük külön-külön tálba a lisztet, tojást, amit csipet sóval felverünk és a zsemlemorzsát. A cukkiniről leöntjük a keletkezett lét, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Az olajat felhevítjük, majd a cukkinit hirtelen, szép pirosra sütjük benne. Azért hirtelen, mert gyorsan kész és lassan sütve, megszívja magát olajjal. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Melegen, hidegen egyaránt finom. Most párolt rizzsel kínáltam.
Tipp: a megmaradt tojást felhasználhatjuk bundás kenyérnek. Én így szoktam, azt még a panírozott étel előtt süssük ki, így a tiszta olajban sül, és tiszta is marad. Utána süthetjük a cukkinit.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai