Folytassuk a grillezést 🙂 Tegnap csirkehús volt a porondon, ma sertéshúst tálalok. Persze ez az étel az, amit mindenki ízlése szerint változtathat. Pácolhatja a húst, tehet rá gombát, paradicsomot, paprikát, szalonnát, végtelen a variáció. Ez most egy a sok közül, ez az Én variációm, amit hirtelen készítettem el, így nem lett pácolt a husi. Következőleg már másként készítem, több mindent szúrok a fanyársra 🙂 Félreértés ne essék, nagyon is finom volt ez a változat is, csak miközben készítettem, az otthon fellelhető alapanyagokból, már szárnyalt is a fantáziám, hogy ha előre gondolkodom, akkor másként is készíthettem volna. Ilyen ez a a “szakma” 🙂 De nézzük akkor, hogy hogyan is állt össze ez a variáció.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés hús
- 20 dkg húsos szalonna
- 3 vöröshagyma
- 10 apró burgonya
- ízlés szerint bors
- 2 teáskanál majoránna
Elkészítés:
10 fanyársat vízbe áztatunk, hogy a sütés közben ne égjen el. 🙂
A burgonyát és vöröshagymát megpucoljuk. A húst és a burgonyát megmossuk, majd mindent tehát a húst, burgonyát, húsos szalonnát és a hagymát felkockázzuk kb. egyforma nagyságú darabokra, hogy egyformán süljenek meg. A húst megszárítjuk és fűszerezzük a borssal és majoránnával. A beáztatott fanyársakra tetszőleges sorrendben felhúzzuk a hozzávalókat. Én burgonyával kezdtem és azzal is zártam, így egy burgonya kétfelé vágva ment rá. Grillen, mikor már parázslik megsütjük. Közben többször átforgatjuk, hogy minden oldala szépen süljön. Egy villával megnézzük, hogy megsültek-e a hozzávalók. Én a burgonyát és a húst szúrtam meg.
Állítólag, amikor a burgonya megsül, akkor a hús is kész. Nálam nem volt igaz, minden egyes burgonyára, ugyanis találtam két darabot, ami még sülhetett volna, hogy igazán puha legyen, de a húsos mind megsültek egytől-egyig 🙂
Salátával, pirított bagettel és burgonyával találtam. Mivel a nyárson levő burgonya kevésnek bizonyult 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai