Ugye, még nem unjátok a grill hetet? 🙂 Ma egy fűszeres sertés husit mutatok. Nagyon finom, Dél-Olaszországból származó recept. Elkészítése nagyon gyors és egyszerű, hamar meg is sül, senki sem hal éhen. Míg a grillben a tűz alábbhagy és már csak parázslik, addig a husit is elkészíthetjük akár, ha nem dolgozunk előre 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 4 szelet 20 dkg-os sertés borda (csontos sertéskaraj is megfelelő)
- ízlés szerint őrölt bors
- olajbogyó a tálaláshoz
A fűszeres kéreghez:
- 1 teáskanál petrezselyem (friss is lehet)
- 1 teáskanál kakukkfű (friss is lehet)
- 1 teáskanál oregánó (friss is lehet)
- 1 teáskanál zsálya (friss is lehet)
- 1 teáskanál rozmaring (friss is lehet)
- 1 teáskanál bazsalikom (friss is lehet)
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál szárított ánizskapor-mag vagy 1 teáskanál őrölt ánizs
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk egy papírtővel, majd a felesleges zsírt levagdossuk róla. Borssal megszórjuk ízlés szerint.
A fűszeres kéreghez összekeverjük a hozzávalókat. Ha friss fűszereket használunk, akkor kb. 3 evőkanálnyit összeaprítjuk belőle. Majd hozzákeverjük a babérlevelet, ánizst, olajat és citromlét.
A hús mindkét oldalát egyenletesen bekenjük a fűszeres keverékkel. Kicsit állni hagyjuk a hűtőben. De csak addig, míg a grill már nem lángol, hanem parázslik. Ekkor egy grilltálcát vagy alufóliát helyezünk rá, és erre tesszük a húsokat. 10-10 percig sütjük mindkét oldalát, vagy míg jól átsül. Frissen, melegen salátával, olívabogyóval, pirított bagettel és burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat!
Recept forrása: A világ kedvenc ételei: Grillezés mesterfokon
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai