Mára 1 vagyis 2 grillezett köretet hoztam. Bár a kukoricát lehet előételként is kínálni, nehogy éhen haljanak a vendégek, míg a husik megsülnek 🙂 A burgonyát biztosan mindenki ismeri, hiszen nyársaláskor is készítünk, legalábbis Mi igen, de most ez a grill parazsán sült meg, semmi gond nem volt vele, addig sült, míg elkészültek a husik 🙂 Vaj-puha lett. A kukorica pedig, mennyi volt. Nem is köretként ettük, hanem a husik után levezetőként, és a desszert előtt egy kis bevezetőként. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
alufólia a sütéshez
Kukorica:
- 4 cső sűrű szemű kukorica
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
Burgonya:
- 8 egyforma méretű újburgonya
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a fokhagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük. A felolvasztott vajhoz keverjük. A kukoricához az alufóliából 4 akkora darabot tépünk, amibe kényelmesen be tudjuk majd csomagolni. Egy kukoricát (ami nyers persze) ráhelyezünk az alufóliára, megkenjük a fokhagymás vajjal, majd betekerjük a fóliába szorosan.
Az újburgonyát nagyon alaposan megmossuk, hiszen a nem fogjuk megpucolni. A héját is elfogyasztjuk. Természetesen aki szeretné meg is pucolhatja majd, de csak fogyasztáskor, sülni a héjával süljön. Tehát a megmosott szárazra törölt burgonyát szintén alufóliába csomagoljuk egyesével. Tehát 8 fóliadarabot készítünk elő.
A grillben levő parázsra helyezzük a burgonyát, és addig sütjük, míg teljesen megpuhul. Nálam addig sült, míg a husik elkészültek.
A kukoricát először a grillrácsra helyezzük, majd ha ott eltöltött kb. 10-20 percet, megnézzük mennyire pirult, puhult meg. Ha úgy látjuk, hogy ráfér még a sülés, akkor a burgonya helyére közvetlenül a parázsra helyezzük. De figyeljünk rá, mert itt már könnyen megég.
Köretként fogyasztjuk a grillezett húsok mellé. Mi a burgonyát ízlés szerint megsóztuk, a kukoricát magában, édesen fogyasztottuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai