Elérkeztünk a pénteki naphoz, HURRÁ! 🙂 Ezzel elérkeztünk végre a desszerthez is, mely végtelenül egyszerű, viszont annyira finom, hogy nem tudom megfogalmazni. Teljesen más íze van, mint mikor simán megesszük a banánt. És a hideg fagyival, hmmm…… Csak ajánlani tudom, hogy ha grilleztek, akkor ezt készítsétek el desszertnek, mert míg elfogyasztjátok a húsokat, addig ez szépen megsül a grillrácsra téve. Vigyázat gyorsan fogy 🙂

Íme a recept:

Grillezett banán

Hozzávalók:

  • 4 érett banán
  • 4 gombóc vaníliafagyi
  • ízlés szerint reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

A banánokat egyenként alufóliába csomagoljuk, majd a grillrácsra helyezve, addig sütjük, míg a héja elkezd barnulni. Ekkor kicsomagoljuk, nagyon óvatosan megszabadítjuk a héjától. VIGYÁZAT FORRÓ!!! Egy tányérra helyezzük és ezt a sütemény lapáttal a legegyszerűbb, hiszen nagyon megpuhul a sütéstől.

Reszelt csokoládéval megszórjuk, majd egy vaníliafagyi gombócot helyezünk mellé, és még melegen tálaljuk. A meleg banán és a hideg fagyi isteni együtt.

Jó étvágyat!

Grillezett banán 1

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?