Patisszon, imádom. Rántva főleg. Most két nagyon nagyot sikerült Mamámtól elhoznom. Ki is rántottam mindkettőt, 1 órába telt, mire bepaníroztam 🙂 De megérte, mert nagyon finom. Én simán eszem, hidegen-melegen, magában vagy körettel. Mindegy, csak legyen belőle elég 🙂 Na most ebből volt, nem is bírtam Vele, még jó hogy Alfi, a kutyusunk is szereti 😛 Nem szaporítom tovább a szót, megmutatom, hogy milyen egyszerű ennek a finom ételnek az elkészítése.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- patisszon (kicsi, nagy, egy vagy kettő)
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa (prézli)
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A patisszont félbevágjuk majd megint félbe, kimagozzuk egy kanál segítségével. Az így kapott negyedből ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Most már megpucoljuk. Így könnyebb pucolni, mint egyben, ezért írtam le így a menetet és még fotók is lesznek róla alább 🙂
Átmossuk a szeleteket, lecsepegtetjük, majd megsózzuk és hagyjuk 1 órát állni. A só megpuhítja, és levet fog ereszteni. Előkészítjük a panírozáshoz külön-külön tálba a lisztet, tojást, zsemlemorzsát. A patisszonról leöntjük a levet. Majd bepanírozzuk szépen sorban: liszt-tojás-zsemlemorzsa.
Bő mennyiségű olajat hevítünk és hirtelen megsütjük benne a panírozott patisszont. Nem kell sokáig sütni, csak míg a panír szépen megpirul. Papírtöltőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Köretként most rizi-bizit kínáltam.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai