Patisszon, imádom. Rántva főleg. Most két nagyon nagyot sikerült Mamámtól elhoznom. Ki is rántottam mindkettőt, 1 órába telt, mire bepaníroztam 🙂 De megérte, mert nagyon finom. Én simán eszem, hidegen-melegen, magában vagy körettel. Mindegy, csak legyen belőle elég 🙂 Na most ebből volt, nem is bírtam Vele, még jó hogy Alfi, a kutyusunk is szereti 😛 Nem szaporítom tovább a szót, megmutatom, hogy milyen egyszerű ennek a finom ételnek az elkészítése.

Íme a recept:

Rántott patiszon1

Hozzávalók:

  • patisszon (kicsi, nagy, egy vagy kettő)
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa (prézli)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A patisszont félbevágjuk majd megint félbe, kimagozzuk egy kanál segítségével. Az így kapott negyedből ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Most már megpucoljuk. Így könnyebb pucolni, mint egyben, ezért írtam le így a menetet és még fotók is lesznek róla alább 🙂

Átmossuk a szeleteket, lecsepegtetjük, majd megsózzuk és hagyjuk 1 órát állni. A só megpuhítja, és levet fog ereszteni. Előkészítjük a panírozáshoz külön-külön tálba a lisztet, tojást, zsemlemorzsát. A patisszonról leöntjük a levet. Majd bepanírozzuk szépen sorban: liszt-tojás-zsemlemorzsa.

Bő mennyiségű olajat hevítünk és hirtelen megsütjük benne a panírozott patisszont. Nem kell sokáig sütni, csak míg a panír szépen megpirul. Papírtöltőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja.

Köretként most rizi-bizit kínáltam.

Jó étvágyat!

Rántott patiszon

Rántott patiszon 1

Rántott patiszon 2

Rántott patiszon 3

Rántott patiszon 4Rántott patiszon2

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?