Ki tud ellenállni a finom rántott csirkecomboknak?! Én bevallom nem, simán magában is megeszem. Főleg ha szép kis “dobverőket” sikerül sütöm 🙂 Többen-többféleképpen készítik, Én mindig így, ahogy mindjárt megmutatom. Anyóson viszont nyersen panírozza és úgy süti meg, úgy is finom, csak hosszadalmasabb a sütése. Persze ezt is lehet sütőben sütni, ugyan úgy, mint a rántott húst, de most nem szeretettem volna.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- liszt
- 4 tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk, kettévágjuk, tehát az alsó és felső combot kettévesszük. Ezt még a hentessel is megcsináltathatjuk, ha nem vagyunk biztosak magunkban. Egy lábasba tesszük, sózzuk, majd puhára főzzük. Kiszedjük egy tányérra és hűlni hagyjuk, legalább addig, míg meg tudjuk fogni 🙂
Előkészítjük a panírozáshoz külön-külön tálba a lisztet, tojást és zsemlemorzsát. A combokat bepanírozzuk a szokásos módon, liszt-tojás-zsemlemorzsa. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a majd a combokat szép aranybarnára sütjük. Nem kell sok idő neki, hiszen a combok már megfőttek, csak a panír kell, hogy szép színt kapjon.
Tipp: a megmaradt tojást ne öntsük ki, hanem készítsünk belőle bundás kenyeret. Én mindig így csinálom.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai