Ez egy teljesen egészséges desszert. Semmi ízfokozó, semmi hozzáadott cukor, csakis a tiszta gyümölcs. Nekem nagyon bejött az íze, a Páromnak kevésbé, így az egész adag az Én pocimban landolt. Tény és való, hogy szeretni kell hozzá, mindhárom gyümölcsöt, hiszen érezni mindegyik ízét. Hipp-hopp elkészül, rögtön fogyasztható. Kell ennél több? Ja, igen a recept 🙂
Íme:
Hozzávalók:
- 1 érett mangó
- 1 érett avokádó
- 1 érett banán
- 1 ek. apróra vágott kesudió
- természetes édesítőszer (ha szükséges)
Elkészítés:
A mangót megpucoljuk. Nekem van egy nagyon jó filézőkésem, azzal leheletvékonyan meg tudtam hámozni, de persze maradhatunk a megszokott mangó pucolási módnál is. Azaz levágunk egy darabot a gyümölcsből úgy, hogy a magot ne érintsük, majd a mangó húsát bekockázzuk, de a héját nem vágjuk át. Ez után szépen ki tudjuk vágni a héjból. A mangó hús beletesszük a turmixgépbe vagy aprítóba. A kockára vágott mangóból a díszítéshez hagyjunk meg egy keveset.
A avokádót a mag mentén körbevágjuk, majd oldalra eltekerjük. Így kettéválik. A magot úgy szedjük ki, hogy élével ráütünk, így a kés belemegy, majd ezt is oldalra fordítjuk és már kint is van a mag. Az avokádó húsát egy kanál segítségével kikanalazzuk és a mangóhoz adjuk.
A banánt megpucoljuk, feldaraboljuk és azt is a gépbe tesszük. Összeturmixoljuk, míg szép sima, pépes állagot kapunk. Kis tányérokba vagy poharakba adagoljuk, a félretett mangóval díszítjük.
A kesudiót apróra vágjuk, majd megszórjuk a puding tetejét. Hűtőbe tesszük egy kevés időre, hogy lehűljön, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Recept forrása: Vitálmenü – Egészséges receptek
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai