Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Cigánypecsenye

2014.10.21. by

Cigánypecsenye2

Mit is mondhatnék erről az ételről. Most készítettem életemben először, de nagyon-nagyon finom lett. Sokan sokféleképpen készítik, Én próbáltam egy az Én ízlésemnek megfelelőt alkotni, jelentem sikerült! 🙂 A lényeg a hús. Csak is a sertés tarja legyen, ez a hús lesz finom, zaftos.

Íme a recept:

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 6 vékony szelet sertés tarja
  • szalonna (amiből 6 szelet kijön)
  • sült, fűszeres burgonya

Páchoz:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt, fekete bors
  • 3-4 kiskanál pirospaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár

Elkészítés:

A húst a hentessel géppel, vékonyan felszeleteltetjük. Vagy otthon mi magunk is felszeletelhetjük, a lényeg, hogy nem szabad klopfolni, így tényleg vékony legyen.

Elkészítjük a pácot. A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük. Egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, majd az olajat, összekeverjük, végül pedig a mustárt. Jól összekeverjük. Egy ecset segítségével a hússzeletek mindkét oldalát bekenjük és egymásra téve egy tálba tesszük. A megmaradt pácot is rákenjük. Egy fóliával letakarjuk, majd 2 órára a hűtőbe tesszük pácolódni. Persze ha több időnk van, akkor akár egész éjszakára is hagyhatjuk a hűtőben pácolódni.

A szalonnát felszeleteljük ujjnyi vastagra, majd bevagdossuk 1 cm-enként, de nem vágjuk át a bőrét. Így sütés közben szép kakastaréj lesz belőle 🙂 Egy serpenyőben a szalonnákat megsütjük ízlés szerint. Egy tányérra kiszedjük és melegen tartjuk.

A szalonnából kisült zsírban a húsokat megsütjük. Mindkét oldalát kb. 4-5 percig sütjük, vigyázva, nehogy túl süljön, mert akkor megkeményedik. Cipőtalpat senki sem szeretne enni, ugye?! 🙂

Köretnek sült burgonyát kínálunk. Én most a Family Frosttól vásárolt fűszeres héjas burgonyát sütöttem meg hozzá.

Tálaláskor mindent egy nagy tányérra halmozunk és így kínáljuk finom házi csalamádét mellé. A tányérra halmozzuk a sült krumplit, rátesszük a hússzeleteket, majd a hússzeletek tetejére tesszük a szalonnát.

Jó étvágyat!

Cigánypecsenye1

Cigánypecsenye 1

Cigánypecsenye 2

Cigánypecsenye 3

Cigánypecsenye 4

Cigánypecsenye 5

Cigánypecsenye 6

Cigánypecsenye 7

 Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Főételek, Sertésételek Tagged: mustár, sertéshús, szalonna

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó!
Zsuzsi vagyok, a honlap írója.
Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran!
Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategória

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Copyright © 2025 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com