Egy egyszerű vacsora, melybe belecsempészhetünk finom zöldségeket is. Én a kelbimbót csak így eszem meg, a Párom pedig először azt mondta, hogy így nem eszi meg, aztán gondolhatjátok mi lett….. megette 🙂 Azt nem állítom, hogy a gyerekekkel is meg lehet így etetni :), de talán kicsit pürésítve a burgonyával, még ők is megennék.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés tarja
- 4 szelet szalonna (füstölt vagy sós)
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint bébirépa
- ízlés szerint kelbimbó
- 1 nagy pohár tejföl
- 1-2 kk. ételízesítő
- 1-2 kk. majoránna
- ízlés szerint őrölt, fekete bors
- 1 fakanálnyi zsír
- 1/2 dl víz
- só
Elkészítés:
A húst megmossuk, és lecsepegtetjük. Egy tepsit, esetemben jénait a zsírral vékonyan kikenünk. Fűszerezzük az ételízesítővel, majoránnával és a borssal.
A vöröshagymát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk és a húsra rendezzük. A szalonnát rátesszük a hagyma tetejére, majd a bébirépát és a kelbimbót elrendezzük a szalonna tetején. A hús köré is teszünk a répából és a kelbimbóból.
A tejfölt felkeverjük, majd elosztjuk, hogy a mind a négy husis halomra jusson. Kicsit megsózzuk a tejfölt, majd a vizet beleöntjük a tepsibe. Lefedjük egy alufóliával vagy a jénai tetejével és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, míg minden megpuhul (kb. 1 óra). Ezután levesszük róla a fóliát és visszatesszük a sütőbe, de már csak addig sütjük míg szép színt kap.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én most sült burgonyával, de akár lehet mellé párolt rizst vagy salátát is kínálni.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai