Sokszor készítettem már, még sem töltöttem fel eddig. De majd most. 🙂 A receptje nagyon sok helyen megtalálható, ha beírjátok a google-be. Mindenki ugyanúgy készíti. Bár nálam volt egy kis hiba. Reggel 8-kor készítettem, ami nincs korán, de közben még főztem is 🙂 Na most a 18 dkg liszt helyett, csak 8 dkg-ot mértem ki és tettem bele. Persze, aztán még hozzákerült a hiányzó rész is, hiszen nagyon hígnak találtam a tésztát 🙂 Tökéletes lett, és gyorsan elkészült. Na meg gyorsan el is fogyott 🙂 Elvileg 12 muffin jön ki belőle, de nekem 4-el több lett, így azt egy halloween-es formában sütöttem meg, ha már halloween volt és nem készítettem idén semmilyen finomságot.
Íme a recept:
Hozzávalók 12 muffinra:
- 1 nagy, érett banán
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 6 dkg olvasztott vaj
- 18 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 12 dkg cukor
- 1 t. csokoládé
Elkészítés:
A muffin formába beletesszük a muffin papírokat, majd az olvasztott vajjal kicsit bekenjük, biztos-ami-biztos, bele ne ragadjon. 🙂
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A banán pürésítjük, majd hozzákeverjük a tojást. Beleöntjük a tejet és a vajat, elkeverjük, majd a lisztet a sütőporral elkeverve, apránként hozzáadva csomómentesre keverjük. A cukrot is belekeverjük, majd a muffin papírokat megtöltjük. De csak a forma 3/4-éig, mert a süti megemelkedik.
A csokoládét kockákra vágjuk, majd a tésztába nyomkodjuk. Én nem szoktam belenyomni teljesen. De ha valaki szeretné, akkor akár bele is keverheti a tésztába, csak úgy félő, hogy lemegy a tészta aljára.
Az előmelegített sütőbe tesszük és 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai