Jácint papírból

Remélem nem haragszotok meg, amiért nem finomságot hoztam ma. De imádom a tavaszt, és a múlt heti napsütéses idő teljesen lázba hozott.

Mindjárt itt a március, a tavasz kezdete. Vannak virágok, melyeket egyszerűen imádok. Ilyen a tulipán, a rózsa és a jácint. A jácint illata számomra kábítószer. Egyszerűen imádom, nem tudok vele betelni. Találtam egy honlapot, ahol papírból készítette el a blogger a jácintot. Gondoltam nekem is muszáj elkészítenem! Nem bántam meg, készítettem is egy hatalmas csokorral, több színben. Ki is tettem az ablakba, ahova sajnos élő virágot a fűtési időszakban lehetetlen tenni, mert tönkremegy. Na ez NEM! Már csak az illatanyagot kellene valahogy beszereznem, de már nézelődök jácint illatú illóolaj után 🙂 Ráadásul most néztem meg, hogy az illóolaja mire is jó 🙂

Jácint: édes-balzsamos illatú.
Hatása: feszültségoldó, nemi vágyat fokozó, nyugtató, érzéstelenítő, antidepresszáns.

Jácint papírból2

A kellékek a következők:

  • zöld A4-es papírok
  • színes A4-es papírok
  • ragasztó
  • vonalzó
  • ceruza

A zöld papírból készül a virág szára és a levele. Egy A4-es papírból 2 db szár jön ki. Levél pedig 1 db papírból több virágra való, ez attól függ, hogy milyen vastagságúra hajtogatjuk és hány darab levelet teszünk egy virághoz. Mindjárt látni fogjátok, miért írtam ezt.
Egy színes A4-es papírból 2 db virágot tudunk készíteni.De most jöjjön a készítés menete, képekkel illusztrálva a könnyű elkészíthetőség reményében.

Jácint papírból 1

Kezdjük a virággal. Fogjunk egy színes papírt és hajtsuk félbe a hosszabb oldalánál. Vágjuk ketté. Ebből készül el 2 virágunk.

Jácint papírból 2

A papíron mérjünk ki a szélétől egy 2 cm-es sávot, jelöljük be két helyen és a vonalzó segítségével hajtsuk be (ez a rész lesz a szárhoz rögzítve).

Jácint papírból 3

Fogjuk meg az ollónkat és a papírt vagdossuk be kb. 1 cm széles csíkokra, de csak a hajtásig vágjuk be.

Jácint papírból 4

A csíkokat egyesével tekerjük fel, majd kicsit nyomjuk meg, hogy ne tekeredjen szét.

Jácint papírból 5

Most fogjunk egy zöld papírt, amit először félbehajtunk (rövidebb oldalánál), majd szétvágunk. Ez lesz a szára a virágunknak.

Jácint papírból 6

A papír egyik sarkánál kezdve kicsit ferdén, kezdjük el feltekerni. Mikor majdnem teljesen feltekertük, akkor ragasztózzuk be a papírt, és így tekerjük fel. Ezzel rögzítjük, nem fog széttekeredni. El is készült a szár.

Jácint papírból 7

Most a virágsziromnak feltekert színes papírt beragasztózzuk, a képen látható módon.

Jácint papírból 8

Megfogjuk az egyik szárat (zöld papír) és elkezdjük feltekerni rá a szirmokat (színes papír). Kicsit ferdén, de nem nagyon, így szép sűrű szirmokat fogunk kapni.

Jácint papírból 9

Most elkészítjük a leveleket. Fogunk egy A4-es zöld papírt, amit félbehajtunk a rövidebb oldalánál, kettévágjuk, majd újra félbehajtjuk a rövidebb oldalánál és szintén kettévágjuk.

Jácint papírból 10

Fogunk egy darabot belőle harmonikaszerűen összehatjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es csíkok legyenek.

Jácint papírból 11

Ollóval a képen látható módon bevágjuk, így egyszerre sok levelet készítünk. Ezután 3-4 levelenként feldaraboljuk.

Jácint papírból 12

A leveleket a szárra ragasztjuk. Itt mindenki a saját igényének megfelelően egyet-többet, ahogy tetszik.

Jácint papírból 13

Ezzel el is készültünk a szépséges jácintunkkal. A többi papírból is ugyan így elkészítjük.

Jácint papírból4

Fogunk egy befőttes üveget, amit színes krepp papírral körbetekerünk, majd a virágokat beleállítjuk és kész is van a jácint csokrunk. Már csak meg kell találnunk a helyet, ahova tesszük. Nálam került 1-1 csokor az ablakba, és persze 1 a konyhaasztalra, egy pedig a dohányzóasztalra.

Jácint papírból 14

Jácint papírból1

Remélem tetszett ez a bejegyzés is nektek, bár ez nem egy ehető finomság. Viszont igazán szemet-gyönyörködtető, és akár nőnapkor ajándéknak is kiváló.

Jácint papírból3

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?