Egy sokak által kedvelt ételt hoztam ma, melyet nem sok olajban fogunk megsütni, hanem sütőben. Az a jó ebben a receptben, hogy még meg is töltjük a kenyeret, éppen azzal ami otthon van. Így mindenki saját ízlése szerint készítheti el. A bundás kenyér imádók is szeretni fogják, bár tény, hogy a bundás kenyér más. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 szelet kenyér
- kevés vaj
- 5 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- szalámi
- reszelt sajt
Elkészítés:
Kiválasztjuk a sütőedényünket. Beletesszük egy sor kenyeret, hogy ha szükséges szétvágjuk a kenyeret, hogy elférjen. Majd az én esetemben jénait kivajazzuk vékonyan, persze a kenyeret előtte kivesszük belőle 😛
A tojást a tejföllel, sóval és borssal összekeverjük. Az alsó sor kenyeret megmártjuk a tojásos keverékben, majd a jénaiba tesszük. Erre vékonyra szeletelt szalámit teszünk. A felső rétegnek való kenyeret szintén megmártjuk a tojásos keverékben és rátesszük a szalámira. A megmaradt tojást ráöntjük a kenyerekre. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Nálam sajtforgács volt, mivel a fagyasztóból vettem ki éppen előtte a sajtot, így csak így tudtam használni. 🙂
Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt kezd szépen megpirulni.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: fogok még készíteni, akkor talán szebb képek is sikerülnek 🙁 🙂
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai