Kiemelt-kép1

Hamarosan húsvét, biztosan sokan izgatottan várják. Mások pedig azon izgulnak, hogy mit is készítsenek húsvétra. Ehhez próbálok egy kis segítséget nyújtani, ugyanis az alábbi finomságok nagyon jól megállják a helyüket a húsvéti asztalon. Persze máskor is 🙂 Magunknak reggelire, de akár a locsolkodóknak is kínálhatjuk.

Mi mással is kezdhetnénk, mint a Húsvéti sonka. Fontos, hogy biztos helyről, jó minőséget vásároljunk. Lehetőleg minden évben ugyanonnan, mert abban biztosan nem csalódunk.

Húsvéti-sonka

Húsvéti sonka

A sonka mellől nem hiányozhat a főtt tojás, torma, piros aranya a csípős fajtából, de kell mellé valami finom péktermék is. Ezt is készíthetünk mi magunk, sőt a sós-édes párosítás tökéletesen kiegészíti egymást. Így nem mást ajánlok, mint a Fonott kalácsot. Persze nem muszáj hatos fonással készíteni 🙂

Fonott-kal-C3-A1cs

Fonott kalács

Több ünnepünkkor is kötelező, így a húsvétkor sem maradhat el a Kocsonya. Bevallom én ritkán készítek, de valaki a családban mindig elkészíti, így mindenkinek jut belőle bőven.

Kocsonya

Kocsonya

Húsvétkor a tojás meghatározó elem. Így tuti biztos, hogy sokan főznek, festenek és készítenek belőle valamit. Most ajánlok egy nagyon finom Kaszinótojás receptet, mely mellé egy kis Franciasalátát és mini fasírtokat is készíthetünk.

Kaszin-25C3-25B3-toj-25C3-25A1s

Kaszinótojás

Persze a desszert sem maradhat el! A nyuszik által kedvelt csemegéből elkészíthető Répatortát hozom 🙂 Nem kell félni tőle, a répa nagyon finom ízt ad a tortának, viszont még az is megfogja enni, aki egyébként nem szereti a répát, ezt garantálom. Ha nem mondjátok meg, hogy van benne, rá sem fog jönni 😛

Répatorta-mascarpone-krémmel

Répatorta mascarpone krémmel

Ha valaki még sem szeretne Répatortát készíteni, annak itt egy egyszerűbb, még is nagyon finom torta. A Húsvéti tortát egy hirtelen ötlettől vezérelve készítettem, és a saját magam készített fondant nyuszival díszítettem. Persze nem muszáj elkészíteni, lehagyható róla, de lehet vásárolni is szép marcipán figurákat.

Húsvéti torta

Húsvéti torta

Azért mutatok egy finom szendvicset is, amire nyugodtan tehettek a sonkából. A lilahagymát kihagyhatjátok, helyette keverjetek bele retket vagy tegyétek a tetejére.

Mini szendvics1

Mini szendvics

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?