Medvehagyma szezonja van, most vásároljatok be belőle. Én már tettem el a fagyasztóba is, hogy ínséges időben is készíthessek belőle finomságokat. Most viszont egy roppant egyszerű és gyors medvehagymás háromszöget készítettem, bár nem lett mind háromszög 🙂 A töltelék is kicsit kifolyt, de ettől még nagyon finom lett. Eredetileg úgy terveztem, hogy a Vajas háromszög tésztáját készítem el hozzá, de aztán találtam egy csomag leveles tésztát a hűtőmben, így azt használtam fel hozzá.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 1 csokor medvehagyma
- 200 g natúr sajtkrém (tömlős)
- 2 evőkanál fenyőmag
- ízlés szerint só
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk, szárát eltávolítjuk, majd megszárítjuk. A sajtkrémet egy tálba tesszük. A medvehagymát tetszés szerint feldaraboljuk és a sajtkrémhez keverjük. A fenyőmagot is belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A leveles tésztát kiterítjük, majd feldaraboljuk. Mivel nekem nem sikerült szép egyforma szélű négyzeteket vágnom, így nem csak háromszögek születtek 🙂 A feldarabolt tésztákra 1-1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd összehajtjuk és egy villával lenyomkodjuk a szélét, hogy biztosan zárjon. Itt megjegyezném, nekem kifolyt a töltelékből egy kevés, így mielőtt összehatjuk a tésztát, a szélét vizezzük meg egy kicsit, hogy jobban tapadjon, ezután nyomkodjuk le villával.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd a tésztákat kenjük meg felvert tojással és süssük készre. Akkor van kész, ha szép színt kapott, ez kb. 15-20, ha jól emlékszem. 🙂 Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, már ha kibírjuk, Én nem bírtam ki 😛
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai