Maradt még a húsvéti sonkából és nem kívánja a család? Tökéletes felhasználási lehetőség ez a finom és egyszerű szendvics krém, főleg, ha még maradt tojás is. 🙂 A receptet a Nők Lapja Konyha márciusi számában találtam, de kicsit változtattam rajta, már ami az arányokat illeti.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt sonka
- 3 főtt tojás
- 2,5 dkg vaj
- 3 teáskanál mustár
- 3 teáskanál majonéz
- 3 teáskanál ecetes torma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 szál újhagyma
Tálaláshoz:
- kenyérszeletek
- újhagyma
- majonéz
Elkészítés:
A sonkát kockákra vágjuk, hozzáadunk 1-1 teáskanál mustárt, majonézt és tormát, majd egy botmixerrel pürésítjük. Óvatosan, mert kicsit nehézkes, vigyázzunk, nehogy leégjen az erőlködéstől a mixerünk. Szaggatottan pürésítsünk. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyünk még hozzá 1-1 teáskanál mustárt, majonézt és tormát, de ez ízlés kérdése, nekem kellett, mert nem volt még kenhető állagú. A zöldhagymát daraboljuk fel apró karikákra, majd adjuk hozzá a sonkához. A tojások kockázzuk fel, majd ezt is adjuk a sonkához. Egy villával kissé törtjük össze, ha szükséges (nekem kellett), akkor még 1-1 mustárt, majonézt és tormát adjunk hozzá és keverjük el. Persze többet is tehetünk bele, ízlés kérdése. Sóval és borssal ízesítsük, majd fedjük le fóliával a tálat, tegyük a hűtőbe és hagyjuk egy pár órát ott, hogy az ízek összeérjenek.
Kenyérre kenve kínáljuk, tetejére díszítésként újhagymakarikákat és majonézt tehetünk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai