Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető leves receptet hoztam, melyet megtaláltok a Nők Lapja Konyha áprilisi számában is. Igaz ott krémlevesnek hívják, de nekem nem lett sűrű, és mivel van benne darabolt újhagyma, így semmiképpen nem nevezném krémlevesnek 🙂 De nem is ez a lényeg, hanem, hogy nagyon finom. Az utolsó cseppig elfogyott, ketten megettük, bár nem lett egy nagy adag belőle 🙂 Sajtos pirítóssal kínálva laktató is.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 3 csokor újhagyma
- kis darab vaj (kb. 3 dkg)
- 8 dl víz
- 1 leveskocka (elhagyható)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (nálam cayenne-bors)
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál Worchestershire-szósz (recept szerint kell bele, nekem nem volt)
Elkészítés:
Az újhagymát megtisztítjuk, ha szükséges megmossuk, megtöröljük. 3 szálat félreteszünk, ezek mennek a végén a levesbe, a többit felkarikázzuk. A vajat egy fazékban megolvasztjuk, beletesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Felöntjük a vízzel, beletesszük a leveskockát és ízesítjük borssal. A leveskocka kihagyható, ha nem szeretnénk használni, vagy van otthon alaplevünk és víz helyett azt használunk.
Kb. 20 perc alatt puhára főzzük a hagymát. Hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd egy botmixerrel pürésítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Ha van otthon akkor ízlés szerint teszünk bele Worchestershire-szószt.
Sajtos pirítóssal kínáljuk.
Tipp: Én a sajtos pirítóst így készítem: a kenyeret felkockázom, megszórom reszelt sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai