A süti neve a kinézete miatt szikla, de igazából nagyon finom. Kívülről ropogós, akár egy keksz, belülről puha, akár egy pogácsa 🙂 Hipp-hopp kész van, és alig pár összetevő szükséges hozzá. A mazsola mellett tehetünk bele 2 evőkanál, apróra vágott vegyes cukrozott citrushéjat, vagy mazsola helyett aszalt gyümölccsel is készíthetjük, amiből 24 dkg használjunk. Én most csak mazsolát tettem bele, pedig nem rajongok érte, még is nagyon ízlett 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1/2 kiskanál őrölt fahéj
- 8 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor (és még egy kevés a szóráshoz)
- 15 dkg mazsola
- 1,25 dl tej
- 1 tojás
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, két tepsit pedig béleljünk ki sütőpapírral. A tejet és a tojást keverjük össze. A lisztet szitáljuk egy tálba. Keverjük bele a sütőport és fahéjat, de össze is szitálhatjuk. A vajat vágjuk kis kockákra, majd a lisztel morzsoljuk el. Adjuk hozzá a mazsolát és a cukrot, keverjük meg. Öntsük bele a tojásos-tejes keveréket és egy fakanállal jól dolgozzuk össze. Az előkészített tepsibe 1-1 kissé púpozott evőkanálnyi halmokat tegyünk, egymástól kicsit távolabb, hogy legyen helyük terülni. Az előmelegített sütőbe tesszük egyszerre csak az egyik tepsit és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha szép aranybarnára sült. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Egy pohár tejjel tökéletes tízórai vagy uzsonna, de persze magában is el fog fogyni.
Jó étvágyat!
Forrás: A takarékos család szakácskönyve
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai