Azt hiszem kijelenthetem, IMÁDOM az epret! Sosem volt még velem olyan, hogy ne tudtam volna belőle enni, bármikor, bárhol, bármennyit 😀 Már most tudom, hogy idén a legtöbb eperből, eperlekvárt fogok készíteni. Hogy miért? Azért, mert nincs jobb, mint télen felbontani egy üveggel és befalni! Lefagyasztva nekem nem jött be, viszont lekvárként, imádom! Nem is fogok más gyümölcsöt (na jó még a szilvadzsem jöhet, minden mennyiségben) befőzni lekvárnak.
Persze azért van még más finomság is, amit már elkészítettem eperből, ezt gyűjtöttem egy csokorba most itt nektek, hogy ne kelljen keresgélnetek. És tuti, hogy idén is fogok hozni epres újdonságokat 🙂
De lássuk, miket készítettem már eperből:
1. Elsőként említeném meg az Eperlekvárt, mivel szerintem ennél tényleg nincs jobb, lekvár! Kétféleképpen készítettem, bár az egyik Eperdzsem. Mindkettő isteni finom lett, így bátram ajánlom, bármelyiket is készítsétek el, nem fogtok csalódni benne.
Eperlekvár
Eperdzsem
2. Másodikként ajánlom az Eperfagyit, mivel jön a meleg idő 🙂 Egy gyümölcsfagyinál csak az jobb, ha eperből készül 🙂
Eper fagyi
3. Most jöjjön egy torta, ami csupa eperből áll. Ez az Eper mousse torta. Egy könnyed torta, melyet sütni sem kell!
Eper mousse torta
4. Egy újabb könnyed recept, itt is szerephez jut az eper. Lehet fagyasztott epret is használni hozzá, de friss eperből is.
Panna cotta eperpürével
5. Végezetül pedig nézzünk egy eperlekvár/dzsem felhasználási módot, hogy ne csak magába együk meg az egész üveggel 🙂
Házi eper lekvárral töltött gombóc
Remélem megtetszett valamelyik eperfelhasználási mód és elkészíted. Figyeld az oldalt, mert friss epres finomságok fognak felkerülni, hiszen imádom! 🙂
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai