Jön a jó idő, ilyenkor előkerülnek a grill sütők. Sülnek a finomabbnál finomabb húsok, amik nem mindig (sokszor inkább nem) egészségesek. Tegyünk egy kicsit az egészség irányába is és köretnek egy finom, egyszerű salátát kínáljunk. Így tettem én is hétvégén, mikor grilleztünk. Amit találtam otthon és persze salátának való alapanyag volt, azt összekevertem. A végeredmény egy színes, étvágygerjesztő saláta lett.
Íme a recept:
Hozzávalók 2 főre:
- 2 szál újhagyma
- 1 TV paprika
- 2 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (nálam Cayenne)
- 1/2-1 dl olívaolaj
Elkészítés:
Minden megmosunk és megtisztítunk, eltávolítjuk az újhagyma külső részét és levágjuk a gyökerét. A paprikát kimagozzuk, a paradicsomból kivágjuk a zöld részt.
Az újhagymát felkarikázzuk, tálba tesszük. A paprikát felkockázzuk, a hagymához tesszük. A paradicsomot is felkockázzuk, azt is a tálba tesszük. A petrezselymet felaprítjuk, mehet a tálba. Összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és az olajjal. Megkóstoljuk, így tudjuk, hogy kell vagy nem kell bele több só, bors vagy olaj. Fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük 1-2 órára minimum.
Bármilyen hús mellett megállja a helyét köretként.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai