Kínában ilyet biztosan nem készítenek, pedig milyen finom 🙂 Igazi shusit még nem volt szerencsém enni, de már tervben van, addig viszont itt a finom fasírtshusi. Mindenki ízlésének megfelel, hiszen a fasírtot saját szájíze szerint készítheti el. De persze megadom az én fasírt receptemet hozzá, hátha valakinek még nincs bevált receptje. Köretnek újburgonya salátát kínáltam hozzá, hozom holnap a receptjét. De persze ez is ízlés kérdése, tökéletes mellé a rizs, a burgonya és/vagy a barbecue szósz is 🙂 Az ötletet egy külföldi videó adta, bár ott másként készítették 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés, darált hús
- 1 tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- 1 fej fokhagyma (ízlés szerint)
- 2-3 szelet kenyér (én kifelejtettem)
- kevés zsemlemorzsa, ha túl lágy lenne
- 200 g szeletelt bacon
- trappista sajt csíkokra vágva
Elkészítés:
A fasírtot elkészítjük az itt leírtak szerint. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy sütőpapírra kiterítjük a bacon úgy, hogy egymást fedje. Két rudat készítsünk, úgy egyszerűbb lesz feltekerni. A fasírtot terítsük szét rajta, majd a sajtot tegyük rá egy csíkban, de a széléig ne érjen ki. A sütőpapír segítségével tekerjük fel szorosan. A végeit nyomjuk össze, hogy a sajt ne tudjon kifolyni sütés közben. Egy tepsit nagyon vékonyan kenjünk zsírral, majd tegyük bele a roládokat. Fedjük le alufóliával.
Az előmelegített sütőben süssük így 30 percet, majd távolítsuk el a fóliát és kb. 20 percig süssük még vagy amíg a kellő színt eléri, szépen megpirul. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd vastag szeletekre vágjuk és melegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai