Újabb szuper fogás a Nők Lapja Konyha májusi számából. Még a Párom is is azt mondta, hogy nagyon jó lett. De a pontos párbeszéd így hangzott:
Én: Következőleg több húst fogok beletenni, mert a 1/2 kg tésztához, szerintem ez kevés, elveszik benne.
Párom: nem kell több hús, nem kell mindig húst enni, ez így jó! :)Na tehát, akkor nem kell mindig a hús. Azért van benne, de tényleg annyira finom a sajtos-tejszínes öntet rajta, hogy akár a húst ki lehet hagyni 🙂 Az pedig hab a tortán, hogy hipp-hopp kész van. Tovább tart kifőzni a tésztát, mint elkészíteni a öntetet. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- kevés olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (nálam Cayenne)
- 10 dkg natúr krémsajt vagy sajtkrém 🙂
- 2 dl főzőtejszín
- 1-2 db paradicsom
- 1/2 csokor snidling (azaz metélőhagyma)
- 2 evőkanál édes chiliszósz
- 50 dkg penne tészta
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félretesszük, melegen tartjuk. A húst felkockázzuk 1×1 cm-es kockákra, megmossuk,megszárítjuk. A snidlinget, ha szükséges megmossuk és szárazra töröljük, majd apróra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk.
Egy serpenyővel vagy lábasban kevés olajat (kb. 2-3 evőkanál) hevítünk. A húst körbe pirítjuk benne, közben sózzuk, majd egy tányérba kiszedjük. A krémsajtot a serpenyőbe öntjük, elkeverjük, hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Mikor forr visszatesszük a húst, hozzáadjuk snidlinget és paradicsomot, 2 percig főzzük. Belekeverjük az édes chiliszószt, egyet forralunk rajta. A tésztát belekeverjük és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai