Biztosan mindenki ismeri, sokan szereti a vaníliás krémtúrót, amit a boltban árulnak kis dobozban, amiben még kevesebb krémtúró van! Ráadásul drága is. Én most a melegre való tekintettel valami hideg desszertre vágytam, ezért döntöttem e mellett a finomság mellett. Ebben a melegben még az elkészítése sem vesz sok időt igénybe és csak a pudingos alapot kell főzni, ami 2-3 percnél nem tart tovább 🙂 Utána jól behűtve már csak élvezni kell a házilag készült, adalékanyag mentes finomságunkat. Sok receptet láttam a neten, mind ugyanaz volt, de ahol én megtaláltam konkrétan az egy régi kedves ismerős Nassoló Naplopó. Rögtön dupla adagot készítettem, így is fogom megadni a receptet, de nyugodtan lehet felezni, bár nem éri meg 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 4 tojássárgája (fehérjét fagyasszátok le későbbre)
- 10 dkg cukor (ennyitől nem lesz édes)
- 2 csapott evőkanál vaníliás pudingpor (a főzős fajtából)
- 4 dl tej
- csipet só
- 50 dkg túró
- ízlés szerint mazsola
- mentalevés a díszítéshez
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Keverjük hozzá a pudingport, majd egy kevés tejjel lazítsuk fel. A maradék tejet a sóval forraljuk fel, majd a tojásos keveréket öntsük bele és főzzük sűrűre. Kb. 2-3 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a kihűlt pudingos alapot, majd bormixerrel mixeljük simára. Vagy teljesen simára, vagy kicsit darabosra, úgy rusztikusabb 🙂
8 kis tálkát készítsünk elő. 4-be tegyünk simán a vaníliás krémtúróból, majd a maradékba keverjünk bele ízlés szerint mazsolát és osszuk el a másik 4 kis tálkába. Díszítsük mazsolával és/vagy mentalevéllel a tetejét, tegyük a hűtőbe és hagyjuk hűlni 2-3 órát.
Fogyasszuk jóízűen, jókedvvel 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai