Közeleg Halloween ünnepe! Lehet szeretni, lehet utálni, ezt az Amerikából átvett ünnepet, de tény, hogy egyre jobban terjed nálunk is! Ha bulit nem is rendezünk (megjegyzem én simán rendeznék egyet:) ), rémséges finomságokat készíthetünk. A gyerekek tuti imádni fogják és természetesen a felnőttek is. Most egy egyszerű, sütést nem igénylő rémséges finomságot hoztam. Ezt Frankenstein ihlette 🙂 és ígérem, nem ez lesz az egyetlen ilyen recept a héten 😛
Íme a recept:
Hozzávalók:
- fa pálcikák
Testhez:
- 1 evőkanál vaj
- 2 csésze mályvacukor (pillecukor)
- 4 csésze puffasztott rizs
- 5 csepp zöld ételfesték (ha szükséges több is lehet)
Hajhoz és szájhoz:
- 100 g étcsokoládé
Szemekhez:
- 5 dkg fehér csokoládé (és az étcsokiból pár csepp)
A nyakánál lévő csavaroknak:
- fehér mályvacukor
Elkészítés:
Készítsünk elő egy az eredeti recept szerint 8 x 8-as tepsit, amit béleljünk ki sütőpapírral. Nálam nagyobb volt a forma, de mindenki döntse el saját maga, milyen vastagságúra szeretné készíteni.
Előre szólok, hogy iszonyúan ragadós lesz!
Egy serpenyőben a vajat és mályvacukrot folytonos keverék közben, alacsony lángon olvasszuk fel. Ha teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a zöld ételfestéket, majd a puffasztott rizst. Az előkészített tepsibe simítsuk bele és hagyjuk 10 percig állni, ha szükséges tovább, a lényeg, hogy megdermedjen. Vegyük ki a tepsiből a papírral együtt, majd vágjuk6-8 téglalappá (ez a tepsink méretétől függ). Ezzel elkészült Frankenstein teste 🙂 Szúrjunk mindegyikbe 1-1 pálcikát.
A hajhoz és a szájhoz olvasszuk meg az étcsokoládét, majd mártsuk bele a pálcikánál fogva a testet úgy, hogy 2-3 cm-es vonja be a csoki. Ha van csokidaránk, szórhatunk rá, hogy a haj még hangsúlyosabb legyen. Hagyjuk megdermedni egy sütőpapírra téve. A száját rajzoljuk meg az olvasztott csokoládéval.
A szemekhez olvasszuk meg a fehér csokoládét, majd cseppentsük belőle a testre, oda, ahová a szemet szeretnénk. Az olvasztott étcsokoládéval 1-1 kis cseppet cseppentsük a fehér csokira. Ezt legegyszerűbb egy fogvájóval készíteni, belemártjuk az egyik végét az étcsokiba, majd ezzel cseppentünk a fehér csokira.
A csavarokhoz a mályvacukorból vágjuk kis darabokat, a fehér csokival kenjük be az egyik oldalát és ragasszuk Frankenstein testére. Hagyjuk a csokoládét megdermedni, majd fogyasszuk el.
Jó étvágyat!
Forrás: http://www.forkandbeans.com/2014/09/01/frankenstein-brown-rice-krispie-treats/
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai