Mivel véget ért a karácsonyi időszak, sokan már a karácsonyfát is lebontották, hiszen Vízkeresztkor szokás. Én eddig mindig lebontottam, de idén még hagyom egy kicsit, annyira szép és jó illata van 🙂 De persze ettől függetlenül még visszavonhatatlanul elkezdődött a farsangi szezon, ami nálam egyenlőre még csak a sok-sok különféle fánk kipróbálását jelenti. Összegyűjtöttem nektek itt, ebben a bejegyzésben, hogy az évek folyamán milyen fánkokat sütöttem. Persze lesznek újak is, hiszen nem én lennék, ha nem próbálnék ki még több fánkot 😀
Íme a fánk válogatásom, amivel tuti sikert arattok a család körében!
- Kezdjük a sort egy klasszikus, mindenki által ismert fánkkal, ez nem más mint a:
Szalagos fánk (Farsangi fánk) - A következő fánkot Nagymamám sokat készítette, mikor kicsi voltam. Most már én is el tudom készíteni. Ez a:
Csöröge (forgács) fánk - A következő szintén egy Nagymamám által sokat készített fánk, amit jobban imádtam kiskoromban a Csörögénél 🙂 Ez nem más, mint a:
Tarkedli/talkedli avagy cseh fánk - Ugye szeretitek a gyorsan elkészülő, finom fánkokat? Akkor ez a nektek való recept:
Hipp-hopp fánk 🙂
- Van még egy gyors fánk recept a tarsolyomban, ami 10 perc alatt elkészül, de maximum 15 perc kell neki, hogy biztosan megsüljön 🙂
10 perces fánk, de tényleg!
- Most egy kényelmes fánkot mutatok, ami után nem is lesz fánkszag az egész lakásban, hiszen a sütőben sütjük meg.
Sütőben sült töltött fánk – nutellás és szilvalekváros
- Ugye szeretitek a mutatós fánkokat? És a rózsát? Na ebben a receptem, a kettő együtt jár, hiszen amit most láthattok, nem más, mint a:
Rózsafánk
- Végül pedig egy spanyol fánk finomságok hozok, amit csokoládészósszal fogyasztunk, mennyei!
Churros – spanyol fánk
Remélem, hogy mindenki talál kedvére való fánkot, de akár próbáljátok ki az összeset, szépen sorban. 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai