Ez egy nagyon egyszerű és ízletes csirkemell recept. Minél tovább áll a pácban, annál finomabb lesz. A hozzávalók ízlés szerint változtathatóak, mert mindenki saját íze szerint ízesítheti. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell csont nélkül
- 1 fej foghagyma (minimum)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kevés csilipehely
- 1 dl olaj (lehet napraforgó, de lehet olíva is)
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk. Majd felszeletjük, de nem túl vékonyan. Mindkét oldalán kicsit sózzuk, borsozzuk.
A páchoz a fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörtjük egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, majd ízesítjük sóval és borssal. A csirkemellet beletesszük, fóliával letakarjuk, hűtőbe tesszük, majd minimum 1 órát hagyjuk ott állni. Ha van időnk, akkor tovább, minél tovább pácoljuk, annál jobban átveszi az ízeket.
Egy serpenyőt (legjobb a kerámia vagy olyan, amiben nem ragad le a hús) felforrósítunk, majd a húst a pácból kivéve beletesszük és mindkét oldalát megsütjük. A sütési idő függ a vastagságtól, de mindenképpen jól át kell sütni, nyersen nem fogyasztható!
Megjegyzés: a serpenyőt szárazon forrósítsuk fel, nem kell bele olaj, hiszen a pác olajos.
Salátával, burgonyával kínáljuk. Nálam most lencsesaláta volt mellé.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai