Egy igazi klasszikus étel! Nagyon egyszerű, gyorsan kész van, hétköznap este vacsorára tökéletes. 🙂 Tényleg annyira egyszerű, hogy magam is meglepődtem rajta, gondolkodtam is, hogy biztosan csak ennyi a recept?! Sült burgonya, sertés karaj és tükörtojás. Jelentem: igen! 😀 Mi ketten elfogyasztottuk az alábbi adagot, igaz utána mozdulni sem bírtam 😛
Íme a recept:
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 6 szelet karaj, csont nélkül
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt, fekete bors
- kevés liszt
- kevés olaj a sütéshez
Körethez:
- 1 kg hasábburgonya
- 6 tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd kiklopfoljuk, mint mikor rántott húst készítünk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, éppen csak a serpenyő alján legyen. Egy tányérba egy kevés lisztet szórunk, majd a húsok mindkét oldalát a lisztbe forgatjuk. A serpenyő tesszük és kb. 10-15 perc készre sütjük. Szépen piruljon meg a liszt a húson, de ne égjen meg! Óvatosan forgassuk a húst, mert a liszt hajlamos ráragadni arra az eszközre, amivel forgatjuk a húst. Ha kész, egy tányérra szedjük és melegen tartjuk.
A hasábburgonyát, ha megvesszük előre tisztított és szeletelt változatban (én úgy szoktam, szeretem), akkor csak meg kell sütni. Ha magunk készítjük, akkor tovább tart, de úgy is lehet. A lényeg, hogy elkészítjük a hasábburgonyát, majd melegen tartjuk ezt is.
A tükörtojáshoz a tojásokat szintén megsütjük.
Az összeállítás következik. Egy adag hasábburgonyát teszünk a tányér közepére. Erre fektetünk egy hússzeletet, majd ráteszünk egy tükörtojást. Ízlés szerint sózzuk.
Salátával, savanyúsággal fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai