4940-valentin-napi-kepeslapok-kepek-valentinnap-valentin-nap-szerlmes-kepek-09

Nem sokára itt a Valentin-nap! Van aki szereti, van aki utálja, van aki átvett amerikai szokásnak tartja. Én úgy vagyok vele, hogy ajándékot nem veszek és a Páromtól sem várom el, de egy szál virágot hozni szokott :), viszont főzök egy finom vacsorát, idén ebédet ami 4 fogásból áll. Ilyenkor van csak 4 fogás, ettől különlegesebb a menü, hiszen egyébként is főzök-sütök 🙂 Ezt tudjátok ti is. Az idei menüt jövőhéten fogom hozni, hiszen bármikor el lehet készíteni, nem csak Valentin-napra. 

Most viszont megmutatom, hogy mit készítettem tavaly, ami nekünk nagyon bejött, így nyugodt szívvel ajánlom nektek, kedves olvasóim. Ez a 4 fogás, biztosan elnyeri a párotok tetszését egy kis gyertyafénnyel vacsorára készítve még meghittebbé lehet tenni.

Lássunk is hozzá, hiszen az idő szorít! 😀

Előételnek Fűszeres feta-sajtos tekercseket ajánlok, melynek elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

Feta-sajtos tekercsek

Következzen a Póréhagymás karfiol-krémleves, melyet azóta már többször elkészítettem, hiszen a póréhagyma a szívem egyik csücske, a másik a karfiol 🙂

Póréhagymás karfiol-krémleves1

Főételnek egy nagyon ízletes hústekercset ajánlok. Ez nem más, mint a Töltött sertéshús tekercsek.

Töltött sertéshús tekercsek

El is érkeztünk a desszerthez, amiből kettőt is mutatok. Az egyiket tavaly, a másikat tavalyelőtt készítettem, de mindkettőben a málna a főszereplő.

Skót krémes málna zabpehellyel az egyik, nagyon mutatós desszert:

Skót krémes málna zabpehellyel1

A másik pedig a Túrótorta málnával sütés nélkül, melyet szív formában is készíthetünk, az alkalomhoz illően, de tortaformában is tökéletesen megállja a  helyét. Mindkét desszerthez tökéletes választás a fagyasztott málna, így nyugodtan elkészíthetjük, most februárban is 🙂

T-C3-BAr-C3-B3torta-m-C3-A1ln-C3-A1val-s-C3-BCt-C3-A9s-n-C3-A9lk-C3-BCl

És ne felejtsétek, szeretni bármikor lehet és kell is, nyugodtan csináljatok magatoknak bármikor Valentin-napot!

Boldog készülődést kívánok és ha elkészítitek bármelyik receptet, nyugodtan mutassátok meg, akár itt hozzászólásként vagy a facebook oldalamon.

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?