Ez egy egyszerűen elkészíthető, minden karfiol imádónak kötelező recept. A hús az eredeti receptben nem szerepel, de mivel a húslevesből volt két egész csirkecombon, így beletettem 🙂 Maradék mentés címen, na és mivel húsimádók vagyunk 😀 A recept megint csak egy videó alapján készült, amit a bejegyzés végén meg is tekinthettek. Gyors vacsorának is beillik, de akár előételként is kínálhatjuk, vagy csak úgy, ha enni szeretnénk valamit. Viszont tény, hogy inkább főétel, tehát leves után kínáljuk, mert egy szelettel nem fog jól lakni a férfi tagja a családnak. Szóval, duplázzuk a mennyiséget, ha ezt kívánjuk csak ebédelni vagy vacsorázni.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 2 egész, főtt csirkecomb
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 10 dkg reszelt Mozzarella sajt
- 2 evőkanál reszelt sajt (nálam Mozzarella, de lehet másmilyen is)
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira. A nagyobb rózsákat vágjuk 4-be, a kisebbeket félbe, a legkisebbeket hagyjuk egyben. 🙂
Egy fazék, forrásban levő vízben főzzük puhára kb. 20 perc alatt, de nem szétesőre a karfiolt.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojást egy kis tálban felverjük villával. Egy tálban habverővel keverjük el a tejet a liszttel csomómentesre, majd adjuk hozzá a tojást, sót, borsot és 5 dkg Mozzarella sajtot.
A karfiolt tegyük egy tűzálló tálba, csipkedjük rá a csirkehúst, majd öntsük rá a sajtos keveréket és keverjük össze. A megmaradt 5 dkg reszelt Mozzarella sajttal megszórjuk a tetejét. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje kissé megbarnul.
A sütőből kivéve meghintjük reszelt sajttal, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel és melegen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Az recept angol leírását itt találhatjátok meg.
És következzen a videó is, amit az elején megígértem:
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai