Egy nagyon egyszerű recept, még is igazán ízletes. A nyári nagy melegben, tökéletes választás, hiszen gyorsan megvan. A receptet a Receptek365 oldalon találtam, bár egy kicsit átdolgoztam 🙂 Féltem, hogy a sajt sütés közben ki fog folyni a hús belsejéből, de pozitívan csalódtam, ott maradt! 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell (csont nélkül)
- 20 dkg trappista sajt
- 3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A húst tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel, mint amikor rántott húsnak készítjük. Kicsit klopfoljuk is ki.
Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra és készítünk ki egy tepsit is.
A sajtból vágjunk annyi darabot, ahány szelet húsunk lett, de figyeljünk, hogy akkora darabok legyenek, amit nem lóg ki a húsból, sőt. Most fogjunk egy szelet húst, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, majd helyezzünk bele egy sajtdarabot és tekerjük fel.
Tegyük a tepsibe úgy, hogy alulra kerüljön a hajtás vége. Ha szükséges tűzzük össze hústűvel vagy fogpiszkálóval. A széleit kicsit nyomkodjuk össze, így sütés közben összesül, a sajt pedig bent marad. Így készítsük el az össze hússzeletet.
A tejfölt egy kistányérban keverjük ki a megtisztított, fokhagymanyomón áttört fokhagymával, majd ízesítsük sóval, borssal. Egy kenőecsettel a húsokat alaposan kenjünk meg a tejföllel.
Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 30 perce. Közben a maradék sajtot reszeljük le.
Amikor a hús átsült, akkor a tetejét szórjuk meg bővel reszelt sajttal, tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a sajt megpirul.
Rizi-bizivel kínáljuk. Fogyaszthatunk mellé salátát vagy savanyúságot is.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai