Igen-igen, bizony! Nincs még vége a télre készülésnek. Újabb panírozott, általam imádott finomságot mutatok be. Semmi baja nem lesz a fagyasztóban, és télen csak kivesszük, fagyottan a forró olajba tesszük, kisütjük. Magában fogyasztva a legjobb, de persze ízlés kérdése, hogy mi mellé kínáljuk.
Íme az egyszerű recept, melyet már a cukkininál is olvashattatok:
Hozzávalók:
- patisszon (nálam 3 db)
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- frissentartó fólia és zacskó a csomagoláshoz
Elkészítés:
A patisszont meg kell tisztítani. Elmondom, én hogyan szoktam, így egyszerűbb. Félbevágom, majd megint félbe. Kikaparom a magját és felszeletelem. Ezután sokkal könnyebb megpucolni, mint egyben.
A megtisztított, szeletekre vágott patisszont egy tálba tesszük és sózzuk. Hagyjuk állni, míg előkészítjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokat.
Egy zacskóba a liszt, egy másik zacskóba a zsemlemorzsát tesszük. A tojást egy tálba ütjük és összekeverjük. Pár darab patisszont a lisztes zacskóba teszünk, a zacskó száját szorosan összefogjuk és alaposan összerázzuk. Így hipp-hopp, mindenhol liszttel bevont patisszont kapunk. A felesleges lisztet lerázzuk róla, majd a tojásban megfürdetjük 🙂 A zsemlemorzsával töltött zacskóba tesszük, összefogjuk a zacskó nyílását, majd alaposan összerázzuk. Kész a is vagyunk az első adag patisszon panírozásával. Kiszedjük egy tálcára, majd ugyanígy járunk el az összessel, míg el nem fogy.
Frissentartó fóliába csomagoljuk úgy, hogy ne érjenek össze, majd zacskóba tesszük. Érdemes annyit tenni egy zacskóba, amennyit egyszerre meg szeretnénk majd sütni. Fagyasztóba tesszük és télen, ha egy kis finomságra vágyunk elővesszük.
Nem kell kiolvasztani, csak fagyottan a forró olajban kisütni.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai