Ismeritek az érzést, mikor úgy ennétek egy kis almaszószt, de annyira nincs kedvetek almát pucolni?! Én ismerem, bár ennél rosszabb az érzés, mikor almát kell reszelni, na de erről később. 🙂 Ráadásul még helyhiánnyal is küszködök, vagyis inkább nincs olyan helyem, ahol az alma átvészelné a telet biztonságban. Így gondoltam lefagyasztom. Ezt mutatom most meg nektek.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- alma (tetszőleges mennyiségű)
- citromlé
- zacskó
Elkészítés:
Egy nagy tálba vizet teszünk és citromlevet öntünk bele (elég sokat). Így az alma nem fog megbarnulni, legalábbis nem annyira.
Az almákat megpucoljuk, kivágjuk a magházát, majd felszeleteljük tetszőlegesen, úgy ahogy az almaszószhoz használjuk. A citromos vízbe tesszük. Mikor az összes almát megtisztítottuk és feldaraboltuk, akkor bezacskózzuk. Alaposan lecsepegtetjük, majd a zacskóba tesszük adagonként. Én 1-1 kg-os kiszerelésben tettem el. De lett 700 g-os csomagom is, mert nem annyi maradt a végére az almából 🙂 A zacskókat lezárjuk, felcímkézzük és a fagyasztóba tesszük.
Télen csak elővesszük és elkészítjük belőle az almaszószt. Nem szükséges kiolvasztani.
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai