Anyósom sütött nekünk kalácsot, de valahogy nem nagyon fogyott, így 1 hét alatt szépen meg is szikkadt, kicsit megszáradt. Kidobni nem volt szívem, hiszen szeretjük. Így gondoltam egy merészet és kicsit feljavítottam 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 9 szelet mákos kalács (nálam ennyi fért a tepsibe)
- 9 szelet diós kalács (nálam ennyi fért a tepsibe)
- 2, de inkább 3 vagy 4 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- tej (itt pudingpor mennyiségétől függ, 1 csomaghoz 4 dl tejet számítsunk)
- ízlés szerint cukor (1 csomaghoz 4 kanállal tettem)
- ízlés szerint alma szeletekre vágva
Elkészítés:
Előkészítjük a tepsit és megnézzük, hogy a kalácsból mennyi szelet és hogyan fér el benne. Nálam két sor lett a 18 szeletből.
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, de a tejet mennyiségét ami 1 csomaghoz 5 dl, 4 dl-re csökkentjük. Amikor puding megfőtt, egy keveset a tepsi alján szétkenünk, majd egy sok kalácsot fektetünk rá. Itt felváltva dolgozunk, tehát egy mákos, egy diós. Kenjük meg tetejét pudinggal, rakjuk ki az almaszeletekkel, majd jön a következő sor kalács. Arra figyeljünk, hogy a mákos tetejére diós kerüljön.
A maradék pudinggal leöntjük és elsimítjuk rajta. Nekem csak 2 csomag pudingporom volt, de elbírt volna dupla ennyit is. Következőleg úgy készítem. Frissentartó fóliával letakarjuk, hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, megdermedni.
Szeletekre vágva, kevés kakaóporral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai