Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Pulled pork: nagyon omlós hús, szálaira szedve

2017-01-04 by

Folytassuk a mai napot is egy finom húsétellel. Ígérem, a héten már nem lesz több hús 🙂 De ezt muszáj, mivel nagyon finom, bár sokat kell rá várni. Ehetjük szendvicsként, ehetjük valamilyen főzelék mellé, ahogy jól esik. Receptet sokfélét találhatunk az interneten, én most ezt választottam. Az eredeti recept szerint sertéslapockából kellett volna készíteni, de én sertéscombot vettem 🙂 csak azért is! 😛

Íme recept:

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéscomb egészben (kicsontozva, bőr nélkül)
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 5 dkg barna cukor
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 1 fej hagyma
  • 4 dl víz

Elkészítés:

A húst megmossuk és szárazra töröljük. Egy tálban összekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet, barna cukrot. A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük a fűszerekhez adjuk. Elkeverjük. A balzsamecetet is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Én nem mértem ki az ecet mennyiségét, annyit adtam hozzá, hogy kenhető massza legyen a fűszerekből.

A húst egy jénai tálba tesszük vagy tepsibe és alaposan mindenhol bekenjük a fűszerrel. Masszírozzuk bele kézzel! A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és a hús mellé tesszük. A vizet a tepsibe öntjük, majd rátesszük a tetejét vagy alufóliával letakarjuk.

120 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 8 órán keresztül sütjük. Ha esetleg elpárologna a víz sütés közben, mert nem jól zár a jénaink teteje, akkor pótoljuk, hogy a gőzben tudjon a hús nagyon omlósra sülni.

Mikor kész, kivesszük és nagyon óvatosan áttesszük egy másik tepsibe vagy tálcára. Villával szálaira szedjük. Kanállal annyi kisült lét teszünk rá, amennyit jónak tartunk. Összekeverjük.

Káposztasalátával zsemlébe töltve kínáltam szilveszterkor. Új év napján pedig a lencsefőzelékhez kínáltam.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Főételek, Sertésételek Tagged: barna cukor, fokhagyma, kakukkfű, sertéscomb, vöröshagyma

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Jelenleg egy nagyon boldog életszakaszban vagyok, a kisfiammal vagyok itthon, ezért kevesebb receptet tudok hozni. De kérlek, hogy nézz be hozzám minden nap, mert nem tudhatod, mikor leplek meg egy újabb finomsággal :) Sőt mostantól lesznek, korra bontva babáknak is finomságok. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió eper fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Copyright © 2023 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com