Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Tiramisu nyers tojás nélkül

2020.04.21. by

Többen is kértétek, úgy hogy most elárulom, én hogyan készìtem tojás nélkül a tiramisut. Csak azért tojás nélkül, mert ha lehet, akkor kihagyom a receptekből a nyers tojást. Az íze így is isteni 😊

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 400 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 3 ek. kristálycukor (de ízlés szerint lehet több is)
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 500 ml Meggle cukrászhab vagy tejszín és habfixáló
  • 2-3 adag lefőzött forró kávé
  • ízlés szerint rum vagy rumaroma
  • kevés tej

Elkészítés:

Első lépésként a krémet készítjük el. Habbá verjük, a jól behűtött cukrászhabot. Ha valaki tejszínt és habfixálót használ, akkor a habfixálón leírtak szerint készítse el.

A mascarponét a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a felvert habot hozzákeverjük. Félretesszük.

A kávét lefőzzük, tejjel és rummmal vagy rumaromával ízesítjük.

Előveszünk egy akkora tepsit, amiben 2 rétegben le tudjuk tenni a babapiskótát.

Most pedig nincs más hátra, mint rétegezni. A babapiskótát 1 azaz egy pillanatra megmártjuk a kávéban, majd szépen sorban letesszük a tepsibe. Vigyázat! Ha sokáig van a kávéban, szétázik a piskóta!

A krémet elfelezzük, és rákenjük a piskótára. Most megint egy sor piskóta következik és végül a maradék krém. Szépen elsimítjuk és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

Mielőtt felszeletelnénk és elfogyasztanánk, bőven megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Édes desszertek Tagged: babapiskóta, cukor, cukrászhab, kakaópor, kávé, mascarpone, rum, rumaroma, tej, tejszínhab, vaníliás cukor

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó!
Zsuzsi vagyok, a honlap írója.
Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran!
Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategória

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Copyright © 2025 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com