Többen is kértétek, úgy hogy most elárulom, én hogyan készìtem tojás nélkül a tiramisut. Csak azért tojás nélkül, mert ha lehet, akkor kihagyom a receptekből a nyers tojást. Az íze így is isteni ?
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 400 g babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 3 ek. kristálycukor (de ízlés szerint lehet több is)
- 1 cs. vaníliáscukor
- 500 ml Meggle cukrászhab vagy tejszín és habfixáló
- 2-3 adag lefőzött forró kávé
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- kevés tej
Elkészítés:
Első lépésként a krémet készítjük el. Habbá verjük, a jól behűtött cukrászhabot. Ha valaki tejszínt és habfixálót használ, akkor a habfixálón leírtak szerint készítse el.
A mascarponét a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a felvert habot hozzákeverjük. Félretesszük.
A kávét lefőzzük, tejjel és rummmal vagy rumaromával ízesítjük.
Előveszünk egy akkora tepsit, amiben 2 rétegben le tudjuk tenni a babapiskótát.
Most pedig nincs más hátra, mint rétegezni. A babapiskótát 1 azaz egy pillanatra megmártjuk a kávéban, majd szépen sorban letesszük a tepsibe. Vigyázat! Ha sokáig van a kávéban, szétázik a piskóta!
A krémet elfelezzük, és rákenjük a piskótára. Most megint egy sor piskóta következik és végül a maradék krém. Szépen elsimítjuk és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Mielőtt felszeletelnénk és elfogyasztanánk, bőven megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai