Bár most nincs kinnt rekkenő hőség, sőt hétfőn mikor készítettem, szakadt az eső is:), azért nem vette el a kedvem, és elkészült. Tortát sütöttem, (amit majd megmutatok nektek is, bár nem ez a legszebb a tortám), amihez nem használtam fel a fagyasztóból kivett összes szedret. Gondolkodtam, hogy készítek belőle szörpöt, de ahhoz kevés volt a mennyiség, így kipróbáltam a fagyit. Nekünk nagyon bejött, bár a gyümölcsből következőleg többet teszek bele. A receptben megadom az eredeti mennyiséget, hogy ki tudjátok próbálni, és el tudjátok dönteni, hogy nektek így a jó, vagy esetleg több gyümölccsel.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeder (bármilyen gyümölcs lehet)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje (1 ek. cukor)

Elkészítés:

A gyümölcsöt, jelen esetben szedret botmixxer (ha nincs villával) pépesítünk. Ezután egy szűrön keresztül átpasszírozzuk, hogy sima, mag nélküli legyen. Belekeverjük a cukrot és a citromlevét. Állni hagyjuk 1 órát.
Az idő letelte után, kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral a tojásfehérjét. És habbá verjük (én tettem egy kiskánál cukrot bele) a tejszínt is. Ezt nem kell teljesen felveni. A tojáshabot és a tejszínhabot belekeverjük a gyümölcsbe. Egy jó záródó (pl. régi jégrkémes doboz) műanyag dobozba öntjük, és lefagyasztjuk. Ha lehetőségünk van rá, akkor időközönként keverjük meg.
Én nem kevergettem, mivel este fél tíz után tettem a fagyasztóba, de így is teljesen jó lett.

Tipp: kicsit kemény, úgyhogy vagy nagyon erős kanállal szedjük, vagy vegyük ki egy kicsit melegedni, mielőtt ennénk belőle.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?