Valószínűleg mindenki így teszi el, bár lehet van más módszer is. Én nem ismerek más módját a főzőtök eltartásának, és nekem ez a módszer egyébként is megfelel 🙂
Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű főzőtök
- nejlonzacskó (a tök mennyiségétől függ)
- kapor (szintén a tök mennyiségétől függ)
Elkészítés:
A tököt megmosom, hogy a port lemossam a héjáról. Ezután egy zöldséghámozóval vagy késsel megpucolom. A két végéből levágok egy kis darabot, majd kettévágom. A tök belsejéből a magokat kivájom. Így elő is készítettem a reszeléshez. Lereszelem. A reszelő olyan mint a sajtreszelő, csak nagyobb lyukakkal. (lásd. fénykép), csíkokra kell reszelni. Miután lereszeltem, 1/2 kg-ként zacskóba teszem, 1-2 megmosott, a gyökerétől megszabadított kaprot teszek mellé. Felcímkézem és mehet a fagyasztóba.
Jó étvágyat a belőle készült főzelékhez, későbbi bejegyzésben olvasható lesz, Én hogyan készítem a tökfőzeléket.