Valami finomságra vágytam, ezért kitaláltam, hogy császármorzát fogok készíteni. Még sosem készítettem, de még csak nem is ettem sohasem, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam a végeredményre.
Jelentem, gyors, egyszerű és nagyon-nagyon finom. Na meg persze laktató is:) Fog még készülni máskor is, mert a Páromnak is nagyon ízlett.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1,25 dl tej
- 10 dkg liszt
- 1 ek. cukor
- 1/2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 kiskanál só
- 10 dkg Rama
- ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verem. A tojássárgáját elkeverem a kétféle cukorral és a sóval. Apránként fel váltva hozzákeverem a lisztet és a tejet. Sűrű, de folyékony tésztát fogunk kapni. Belekeverem óvatosan a felvert tojásfehérjét is. Ezzel kész a tészta.
A Ramát egy serpenyőben felolvasztom, majd beleöntöm a tésztát, megszórom mazsolával és kis lángon megsütöm az egyik oldalát, úgy, mint mikor omlettet készítek. Majd óvatosan átfordítom. Sütöm a másik oldalával is egy kicsit, majd fakanállal 2-3 centis darabokra szaggatom. Teljesen átsütöm.
Tányérra szedem, megszórom porcukorral, és baracklekvárral melegen kínálom.
Jó étvágyat!