Nagyon egyszerű és egyben finom édesség receptjét osztom meg veletek. Ezt most különleges ízű, Magyarországon nem kapható pudingból készítettem, de bármilyen pudingpor megteszi. A formát pedig a Tupperware tanácsadótól tudjátok hozzá megrendelni, ha szeretnétek. De persze másban is elkészíthető, sőt variálható. Szerettem volna banánt is tenni bele, de nem volt otthon, így nem került bele. De nagyon finom lett.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1 cs. málnás pudingpor
  • 1 cs. banános pudigpor
  • 1 cs. pisztáciás pudingpor
  • kerek babapiskóta (lehet a sima is)
  • 3-4 ek. cukor (pudingonként, tehát összesen 9-12 ek.)
  • 4 dl tej (pudingonként, tehát összesen 1 l és 2 dl)

Elkészítés:

Először azt a pudingot készítettem el, ami a teteje lesz a koszorúnak. Tehát a málnásat. A pudingport 3 ek. cukorral, majd kevés tejjel csomómentesre kevertem. Hozzáöntöttem a maradék tejet. Felforraltam, majd addig főztem, míg besűrűsödött. A vízzel kiöblített formába öntöttem, betettem a hűtőbe dermedni.

A banános pudingport ugyan így elkészítettem 3 ek. cukorral és 4 dl tejjel, majd ráöntöttem a megdermedt málnás pudingra. Betettem a hűtőbe dermedni.

Végül elkészítettem az utolsó pudingot is, a pisztáciásat, ami majd az alja lesz a koszorúnak. Ráöntöttem a megdermedt banános pudingra, eligazítottam és kiraktam a babapiskótával. Ezután teljes dermedésig, kihűlésig a hűtőben pihentettem.

Mikor teljesen kihűlt és egyben megdermedt, akkor kiöntöttem a formából, és szeletekre vágva kínáltam.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?