Én személy szerint évente csak egyszer eszem, de a Párom szereti vagy szeretné többször is 🙂 Ezért készítettem egy kétszemélyes adagot, bár tudott belőle repetázni is, szóval 3-4 személynek is elég, ha előtte valami tartalmas levest kínálunk.
Íme a receptem:

Túrós tészta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg széles metélt
  • 1/2 kg túró
  • ízlés szerint szalonna
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

A tésztát 3 részre törtem, hogy ne legyen olyan hosszú, majd forrásban levő sós vízben kifőztem. Közben a szalonnát kis kockákra vágtam és megpirítottam. A kifőtt tésztát egy tálba tettem, hozzáöntöttem a szalonnát zsírjával együtt, és elkevertem. Rászórtam a túrót is, amivel szintén elkevertem. Tálaláskor mindenki ízlése szerint még sózza (bár a szalonna elég sós volt) és tejföllel locsolja meg.

Tipp: régen cukorral ettem a túrós tésztát, de akkor a szalonnát nem öntöttem hozzá.
A szalonnát külön megpirítottam, és aki sósan ette tett rá magának belőle. Cukorral is nagyon finom, annyi az egész, hogy a túrós tésztát jó sok tejföllel összekeverem, majd cukorral ízlés szerint meghintem. Isteni finom, lehet vissza is térek erre, hátha jobban szeretném 🙂

Jó étvágyat!

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?