Én személy szerint évente csak egyszer eszem, de a Párom szereti vagy szeretné többször is 🙂 Ezért készítettem egy kétszemélyes adagot, bár tudott belőle repetázni is, szóval 3-4 személynek is elég, ha előtte valami tartalmas levest kínálunk.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1/2 kg széles metélt
- 1/2 kg túró
- ízlés szerint szalonna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint tejföl
Elkészítés:
A tésztát 3 részre törtem, hogy ne legyen olyan hosszú, majd forrásban levő sós vízben kifőztem. Közben a szalonnát kis kockákra vágtam és megpirítottam. A kifőtt tésztát egy tálba tettem, hozzáöntöttem a szalonnát zsírjával együtt, és elkevertem. Rászórtam a túrót is, amivel szintén elkevertem. Tálaláskor mindenki ízlése szerint még sózza (bár a szalonna elég sós volt) és tejföllel locsolja meg.
Tipp: régen cukorral ettem a túrós tésztát, de akkor a szalonnát nem öntöttem hozzá.
A szalonnát külön megpirítottam, és aki sósan ette tett rá magának belőle. Cukorral is nagyon finom, annyi az egész, hogy a túrós tésztát jó sok tejföllel összekeverem, majd cukorral ízlés szerint meghintem. Isteni finom, lehet vissza is térek erre, hátha jobban szeretném 🙂
Jó étvágyat!
Zsuzsi
Így még nem próbáltam, de majd lehet kipróbálom így is. Próba-szerencse 🙂
teller-cake
Nálunk is ez volt az ebéd! :))) De itt imádja mindenki. Én miután összekeverem a tésztát a túróval, tejföllel 180fokon átsütöm még az egészet egy negyed óra alatt. Hogy miért? Mert Anyukám is így csinálja…:)))