Ezt egy kis rántott husi utánzat, olcsóbb, de nagyon finom. Van aki nem szereti a párizsit, de annak is ajánlom, hogy próbálja ki így, mert az íze másabb lesz. Egy könnyed almaszósz mellé kiváló húspótló 🙂
Nem nehéz elkészíteni, a kezdők is nyugodtan neki állhatnak, de azért megosztom veletek, hogyan készül.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1/2 rúd sertés párizsi
- liszt
- 3-4 tojás
- csipetnyi só
- zsemlemorzsa (prézli)
- olaj
Elkészítés:
A párizsit felkarikázom, nem túl vékony, inkább kicsit vastagabb karikákra. A tojást a sóval felverem, a lisztet és a prézlit külön-külön tálba öntöm. Majd a párizsit bepanírozom liszt-tojás-prézli sorrendben. Bő forró olajban megsütöm.
Magában, vagy kenyérrel is nagyon finom, de bármi mellé kiváló rántott hús helyett.
Jó étvágyat!
teller-cake
De rég ettem ilyet, jó, hogy eszembe juttattad! 🙂