Egy nagyon finom köret, melyet lehet télen-nyáron is enni. Persze nyáron, mikor friss petrezselyemhez jutunk a legfinomabb, de tökéletesen használható a fagyasztott is. Bár ma már vehetünk kis cserépben petrezselymet, és a konyhában tárolva, gondozva mindig friss, és bármikor használható. Én most fagyasztottat használtam, de így is tökéletes lett.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 ek. sertés zsír
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, kockára vágom, megmosom, és sós vízben puhára főzöm. A petrezselymet felaprítom. A zsírt felolvasztom, majd az aprított petrezselymet kicsit megfonnyasztom benne. Sózom, a sótól szép zöld marad a színe.
A megfőtt burgonyát leszűröm, majd összekeverem a petrezselyemmel. Majd elzárom a gázt, és kész is.
Sült húsok, rántott húsok mellé kiváló köret.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai
Hobbychef
Nekem a kertben még a hó alatt is van friss petrezselymem.