Igaz, már megosztottam Veletek a töltött bundáskenyér receptjét, de most megosztom az egyszerű, de nagyszerű bundáskenyér receptjét is 🙂 Bár nem tudom, hogy van-e olyan, aki nem tudja elkészíteni, de azért mégis. A teljesen kezdőknek ez is lehet új, igaz? Sokan sokféleképpen eszik, ki édesen lekvárral (brrr), ki sósan ezzel-azzal 🙂 Én sósan, finom teával, nincs annál jobb, egy kis sajt, meg felvágott, szalámi és kész a fejedelmi reggeli. Na persze, ha szezonja van, akkor paprika, paradicsom, retek is jöhet, de újhagymával hmmm, várom már a tavaszt 🙂
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 6-7 szelet kenyér (személyenként 2-3 szelet)
- 5-6 tojás
- ízlés szerint só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat a sóval felverjük villával. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a kenyér mindkét oldalát a tojásba mártjuk úgy, hogy mindenhol fedje a tojás. Beletesszük a forró olajba és készre sütjük pár perc alatt. Aki világosabban szereti, rövid ideig süsse, aki sötétebben hosszabb ideig. Ki-ki ízlésének megfelelően.
Forró teával, felvágottal, sajttal, friss idény zöldséggel kínálom.
Jó étvágyat!