Ez egy édes tésztaétel. Van aki szereti, van aki nem. Egy tartalmas leves után, mint pl. a Bableves füstölt hússal nagyon jó. Lehet variálni, hogy milyen lekvárral esszük, de a legjobb a házi baracklekvár. Bár a szilvalekvárral sem semmi :). Gyorsan elkészül, és nem kell hozzá mesterszakácsnak lenni.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1 cs. széles metélt (25 dkg)
  • 1-2 bögre búzadara (gríz)
  • 1 dl olaj
  • barack lekvár

Elkészítés:

A tésztát forrásban levő sós vízben kifőzöm. Egy kevés olajat is teszek a főzővízbe. Ha a tészta hosszú szálakból áll, akkor eltöröm kb. 3 darabba. Az olajat felhevítem egy lábasban, beleöntöm a búzadarát, majd folyamatosan keverve megpirítom. NEM szabad otthagyni, mert megég. Mikor a tészta megfőlt, leszűröm és jól összekeverem a pirított grízzel úgy, hogy mindenhol bevonja a tésztát. Baracklekvárral kínálom.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?