feher_lakkHDF_lap_hatfal

Hőfokok átszámítása

Celsius    Fahrenheit  
-18 °C   0 °F a mélyhűtő hőmérséklete
0 °C   32 °F a víz fagyáspontja
82 °C 180 °F a víz gyöngyözve forrni kezd
100 °C 212 °F a víz forráspontja
130 °C  250 °F alacsony sütőhőmérséklet
180 °C 350 °F közepes sütőhőmérséklet
220 °C   425 °F forró sütő
250 °C 475 °F nagyon forró sütő

 

Tipp: nem fut ki a fazékból, amit főzünk benne, ha a fazék peremének belsejét körben bekenjük vajjal/zsírral vagy egy fakanalat fektetünk a fazékra.

 

Mértékegységek átváltása

Általában grammban és literben megadott receptek alapján főzünk, de ha belebotlunk egy angolszász mértékegységeket tartalmazó leírásba, nem kell megijedni 🙂 Íme a váltószámok:

Súly   Térfogat  
Metrikus (kb.) Angolszász Metrikus (kb.) Angolszász
10 g 1/3 oz (ounce) 30 ml 1 fl oz (ounce)
15 g 1/2 oz 50 ml 2 fl oz
25/30 g 1 oz 75 ml 2 1/2 fl oz
35 g 1 1/4 oz 85 ml 3 fl oz
40 g 1 1/2 oz 90ml 3 1/4 fl oz
55 g 2 oz 100 ml 3 1/2 fl oz
70 g 2 1/2 oz 250 ml 8 fl oz (1 csésze)
85 g 3 oz 500 ml 16 fl oz (2 csésze)
100 g 3 1/2 oz 1 liter 35 fl oz (4 csésze)
500 g 1 lb 2 oz    
1 kg 2 lb 4 oz    

 

Forrás: A takarékos család szakácskönyve

 

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?